El bloc on trobaràs tota la informació sobre la cavalcada dels Reis Mags en la Torre de les Maçanes.

Un poquet de història. (Un poco de historia.)

Des de l'organització us expliquem les curiositats que hem anat descobrint estos mesos.

L'any 1971 van destinar a La Torre de les Maçanes com a rector el Sr Paco, natal de Castalla. Des de jove aquest ajudava en la cavalcada de reis del seu poble. En arribar al nostre poble va voler ajudar també, ja que ací no hi havia tradició de vestir-se de reis. D'esta manera ideà el pla de vestir als reis a Castalla, i en el moment que acabaven la seva feina i de despullar-los, portava els vestits usats per fer la cavalcada del nostre poble durant el dia sis al matí. El motiu era que Castalla en tenir més poder adquisitiu llogava els vestits en una botiga de Madrid i els tornaven tres o quatre dies després, aixina que això ens permetia fer la nostra cavalcada amb cost zero, ja que aleshores les coses estaven "apretades" . Així que a partir d'estes dades calculem que aquest proper any 2012 serà el 40 aniversari de la nostra especial cavalcada.

Els precursors en l'organització eren Ildelfonso, Ofelio i Fina, Pepe, Guillermo i Miguel el d'Alcoi, i alguns més. Aquella cavalcada arrancava des de casa de Leonor. I normalment caminaven entre neus.

Anteriorment a la cavalcada, els pares dels xiquets de la torre, tenien el costum de deixar una cabàs amb palla i un gibrell d'aigua per als camells, i pastes per als reis. Al matí següent els xiquets trobaven en este cabàs seus regals. Durant els següents anys D. Paco feia la mateixa operació amb els vestits, fins que es va començar a organitzar amb gent que tenia xiquets xicotets i  van confeccionar vestits i altres coses. Hi ha hagut diverses comissions d'organitzadors, la primera d'elles estava composta per col · laboradors sense estar registrats com a associació. En els últims 5 anys s'ha creat l'associació de la Cavalcada dels reis mags (sempre sense ànim de lucre). Algunes de les persones a qui agraïm molt la seva col · laboració durant aquests anys són: Maria Jose la Chati, Fina i María Luisa, Sari, Carina i Verónica, Sonia, Angel Auella, Llúcia, Verónica la de Garches, Maria del Mar, Maria Luisa la perruquera i Begoña, a tots els senyors voluntariosos que van ixir vestits, a tots els joves que van ixir de patges, i a totes les persones que no hem anomenat però si els recordem.

* Convidem a qualsevol que tinga més informació i ens puga descobrir més d'esta història del nostre poble, que en ho explique.  .





Desde la organización os contamos las curiosidades que hemos ido descubriendo estos meses.

En el año 1971 destinaron a La Torre de les Maçanes como párroco a D. Paco, natal de Castalla. Desde joven éste ayudaba en la cabalgata de reyes de su pueblo. Al llegar a nuestro pueblo quiso ayudar también, ya que aquí no había tradición de vestirse de reyes. De esta forma ideo el plan de vestir a los reyes en Castalla, y en el momento que terminaban su tarea y de desvestían, traía los trajes usados para hacer la cabalgata de nuestro pueblo durante el día seis por la mañana. El motivo era que Castalla al tener más poder adquisitivo alquilaba los trajes en una tienda de Madrid y los devolvían tres o cuatro días después, así que esto nos permitía hacer nuestra cabalgata con coste cero, ya que por aquel entonces las cosas estaban “apretadas”. Así que a partir de estos datos calculamos que este próximo año 2012 será el 40 aniversario de nuestra especial cabalgata.

Los precursores en la organización eran Ildelfonso, Ofelio y Fina, Pepe, Guillermo y Miguel el de Alcoy, y algunos más. Aquella cabalgata arrancaba desde casa de Leonor. Y normalmente caminaban entre nieves.

Anteriormente a la cabalgata, los padres de los niños de la torre, tenían la costumbre de dejar una capazo con paja y un barreño de agua para los camellos, y pastas para los reyes. A la mañana siguiente los niños encontraban en este capazo sus regalos. Durante los siguientes años D. Paco hacía la misma operación con los trajes, hasta que se empezó a organizar con gente que tenía niños pequeños y confeccionaron trajes y demás. Han habido varias comisiones de organizadores, la primera de ellas estaba compuesta por colaboradores sin estar registrados como asociación. En los últimos 5 años se ha creado la asociación de la Cabalgata de los reyes magos (siempre sin ánimo de lucro). Algunas de las personas a las que agradecemos mucho su colaboración durante estos años son: María Jose la chati, Fina y María Luisa, Sari, Carina y Verónica, Sonia, Angel Auella, Lucía, Verónica la de garcho, María del Mar, María Luisa la peluquera y Begoña, a todos los señores voluntariosos que salieron vestidos, a todos los jóvenes que salieron de pajes, y a todas las personas que no hemos nombrado pero si les recordamos.

*Invitamos a cualquiera que tenga más información y nos pueda descubrir más de esta historia de nuestro pueblo, que nos lo cuente.

0 comentarios:

Publicar un comentario